• Blog
  • 12 augustus 2024
  • Geplaatst door TeamZoeAmsterdam

Welke verschillende daktuinen vind je in Zoë?

Welkom bij Zoë, het groene paradijs in de Sluisbuurt waar stad en natuur elkaar ontmoeten. Zoë kent maar liefst 8 daktuinen én een kadetuin. We nemen je graag mee op ontdekking door de verschillende tuinen

1. Bruin Dak

Boven op Zoë vind je het bruine dak, een ruimte waar de natuur haar gang mag gaan. Hier zorgen meegewaaide zaden voor een spontane bloei, en bodembroeders zoals de scholekster en visdiefje vinden hier hun broedplaats. Dit dak is verder niet teogankelijk voor bewoners - behalve in het geval van onderhoud. 

2. De Heestermantel

De Heestermantel is een vogelparadijs! Beplant met heesters en vaste planten trekt deze tuin mussen, mezen en andere vogels aan. Het is een levendige plek waar je kunt genieten van het vrolijke gekwetter en de groene omgeving. Een aantal appartementen heeft een eigen terras aan deze tuin, waar je kunt genieten van de natuur. Ideaal voor natuurliefhebbers! 

3. De Bloemenweide

Met maar liefst 240 m² aan kleurrijke bloemen is de Bloemenweide een betoverende plek om te ontspannen en op te laden. Laat je omringen door bloeiende pracht en de geur van bloemen. Hier voel je je één met de natuur terwijl je midden in de stad bent. Uniek aan deze tuin is dat hij in verschillende mate toegankelijk is. Een aantal appartementen heeft een tuin direct aan de Bloemenweide. Verder is 'het terras' toegankelijk voor alle bewoners en onder begeleiding openbaar toegankelijk. Dit terras kent geen bestrating, maar is 'ingemaaid' in de bloemenweide. Daardoor verandert hij regelmatig van plek en krijg je hier elke keer een unieke natuurbeleving. Zet hier wat tuinmeubels neer en geniet hier van het uitzicht op de natuur en gezelligheid met elkaar!

4. De Heesterstruweel

De Heesterstruweel, de grote broer van de Heestermantel, biedt een bosachtige omgeving vol diverse heesters. Deze tuin biedt beschutting en trekt een verscheidenheid aan vogels en insecten. Vanaf de kadetuin heb je direct toegang tot de Heesterstruweel om te genieten van een groene omgeving dichtbij jouw huis. 

5. Het Fruitstruweel

Stap in het Fruitstruweel, een met pergola omzoomde tuin vol klimplanten, grassen, en insecten. Hier vind je vogels die zich tegoed doen aan de overvloedige vegetatie. Een aantal appartementen heeft zitplekken aan deze tuin. Verder is de tuin niet toegankelijk voor bewoners.

6. Kruiden- en Grastuin

De kruiden- en grastuin biedt een weelderige, vochtige omgeving die perfect is voor het plukken van verse kruiden. Deze tuin is (deels) toegankelijk voor bewoners en de eventuele horeca die zicht vestigd. Zo geniet je altijd van verse kruiden in jouw maaltijd!

7. Droge Kruiden- en Grastuin

De droge kruiden- en grastuin is een fantastische ruimte voor bewoners die van droogtebestendige planten houden. Geniet van de geur van kruiden en de rustgevende groene omgeving. Perfect voor een middagje ontspannen in de zon. 

8. Moeras

Dit laagste dak heeft geen zichtbaar water, maar water bepaalt hier wel de groeiomastandigheden in grote maten. Vanuit het bruine dak wordt het water naar dit dak afgevoerd, waardoor de planten hier in een bijna permanente waterverzadigde bodem staan. Een ideale plek voor planten die van een vochtige grond houden, zoals enkele heesters en moerasplanten. Ook de mus zul je hier veel zien op zoek naar eten. Dit dak is niet voor bewoners toegankelijk, maar er grenzen wel vercshillende buitenruimtes aan en het dak is te bewonderen vanaf het terras.

9. Kadetuin

In de kadetuin komt stedelijk wonen goed samen met de natuurinclusieve eigenschappen van Zoë. Dit is de plek waar mens, dier en natuur elkaar kunnen ontmoeten. In de zuidoost hoek van de tuin staat de flex-kas. Deze is ideaal voor bewoners, bezoekers en omwonende om de tuin te betreden. De zachtere kademuur zorgt voor een unieke verbinding met de tuin en de Sluisbuurtgracht. Meer over de unieke samenstelling van Zoë en de kadetuin lees je in het interview met de landschapsarchitecten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de start van de verkoop en alle updates.

+ 1
Deel
Gekopieerd!