Wonen in Zoë

Duurzaam en groen wonen en werken? Maar dan wel dichtbij de stad Amsterdam? Dat kan! Op het Zeeburgereiland gaan in Zoë de stad en inheemse natuur naadloos in elkaar over.

Nature as a lifestyle

De bedrijfsruimten en woningen in Zoë Amsterdam zijn bijzonder duurzaam. Dat betekent lagere energielasten.

Healthy Urban Living

Een duurzame, groene wijk. In Zoë komen de reuring van de stad en het rustgevende van de natuur samen.

Happy living vanaf 2025

De eerste bewoners en ondernemers vestigen zich waarschijnlijk vanaf 2025 in de Sluisbuurt. De hele wijk is naar verwachting in 2034 klaar.

Nature Inclusive Appartments and Commercial Space

Nature Inclusive Appartments and Commercial Space

Zoë is de ideale plek voor natuurliefhebbers. De appartementen variëren in grootte van 40 tot 110 vierkante meter. De toekomstige bewoners zijn ontdekkers, avonturiers en grensverleggers. Mensen die graag dichtbij de stad wonen, maar ook verlangen naar groen. Zoë is een toonaangevend voorbeeld van de natuurinclusieve toekomst. In dit stukje Amsterdam gaan stad en inheemse natuur naadloos in elkaar over, dankzij het speelse, in hoogtes variërende gebouw dat ademt en leeft.

Meer lezen

Locatie en voorzieningen

Zoë staat in de Sluisbuurt, de nieuwste wijk op het Zeeburgereiland in Amsterdam Oost. Steeds meer mensen trekken naar dit bruisende, groene deel van de stad. Logisch, want hier vind je rust en ruimte zonder in te leveren op bereikbaarheid en het echte Amsterdamse gevoel. De Sluisbuurt ligt op het westelijke punt van het eiland, direct tegenover de Oranjesluizen met een unieke ligging aan het IJ. In het gebied komen straks meer dan 5.500 woningen en 100.000 m2 aan wonen, werken en winkelen.
 
 
De wijk is nog in aanbouw. De buurt kenmerkt zich door een mix van hoge en lage gebouwen, een optimale bereikbaarheid, de recreatiemogelijkheden en de vele voorzieningen zoals horeca, winkels, sport en cultuur. Ook scholen en zorginstellingen vind je op steenworpafstand. In Zoë is het heerlijk groen en waterrijk wonen. En dankzij de drie bruggen over het IJ en het Amsterdam-Rjijnkanaal, de tramlijn 26 en de ring A10 is Zoë uitstekend bereikbaar en de stad nooit ver weg.
 
 

Think green, live happy

De 82 appartementen in Zoë zijn er allemaal een om trots op te zijn. Duurzaam, groen en biodivers. De speelse architectuur met bouwhoogtes variërend van twaalf tot veertig meter is optimaal benut. Niet alleen langs de groene gevels, maar ook in de acht daktuinen krijgt de natuur alle ruimte. Alleenstaand, samen of met je hele gezin, in Zoë vind je een duurzame balans tussen welzijn en prettig leven dichtbij de stad.

Bekijk de video

Nieuws

Blog
Ondernemers, denk mee over de groene plint
Wie en wat is nodig voor een levendig en duurzaam ondernemersnetwerk in het natuurinclusieve gebouw Zoë in Amsterdam? Daarover praten we op…
20-04-23 Lees meer
Blog
Terugblik: digitale participatie bijeenkomst van 7 maart
06-04-23 Lees meer
Blog
Save the date: 7 maart 19:30 uur digitale participatie bijeenkomst
06-04-23 Lees meer
Blog
Interview met de architect van Zoë
06-04-23 Lees meer

Interesse in Zoë?

Meld je hier aan en mis geen enkele update

Veel gestelde vragen

Hoe kun je aangeven dat je interesse hebt in een van de woningen? En zit je dan ergens aan vast? Komen er ook huurwoningen in dit project? En wat gebeurt er nadat je het formulier hebt ingevuld? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik me inschrijven voor een woning?
Er is momenteel nog geen woningaanbod beschikbaar. Meld je hier aan als geïnteresseerde. Dan ben je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws rondom het woningaabod.
Uit wat voor woningen kan ik kiezen in Zoë?
In Zoë Amsterdam komen appartementen.