Sluisbuurt

Zoë is een geweldig nieuwbouwproject op een prachtige plek in de Sluisbuurt op het Zeeburgereiland in Amsterdam. Recht tegenover de Oranjesluizen en als sluitstuk van de IJ-oever. Dit wordt dé nieuwe stadswijk in Amsterdam, voor een grote variëteit aan doelgroepen en voorzieningen. De komende 10 jaar worden hier in totaal 5.500 nieuwe woningen gebouwd. En de buurt is al hard in ontwikkeling! Zo vind je hier al creatieve broedplaatsen met ateliers in Broedplaats Baggergeest, flexwerkplekken in verzamelgebouw HipHub, verschillende horecagelegenheden, scholen, winkels en zelfbouwkavels voor CPO. 

Groene autoluwe stadswijk

Groene autoluwe stadswijk

De Sluisbuurt wordt een stedelijke, maar bovenal groene én autoluwe stadswijk. Hier is ruimte voor openbaar vervoer en volop aandacht voor lopen, fietsen én sporten. De komende jaren worden de ov-voorzieningen verder uitgebreid.

Alles bij de hand

Alles bij de hand

In de Sluisbuurt heb je alles bij de hand: supermarkt, leuke koffietenten, skatepark, horeca, Baggerbeest, de Landmarkt, het water en straks het Waterplein en Sluispark. Dit allemaal verbonden door De Hoogstraat. Én je staat zo tussen de weilanden om je gezonde leefstijl tot uiting te brengen: perfecte plek voor hardlopen, racefietsen en gewoon wandelen.

Waterplein als hart van de buurt

Waterplein als hart van de buurt

Het Waterplein wordt het hart van de Sluisbuurt. Op deze plek komen alle fietsroutes samen en meert de pont vanaf het Oostelijk Havengebied aan. Aan het plein komen winkels, cafés, restaurants en andere voorzieningen voor de wijk, zoals Hogeschool Inholland. Bezoekers en buurtbewoners kunnen elkaar hier ontmoeten, ontspanning vinden en misschien wel even het water ingaan.

“Het Waterplein gaat een belangrijk rol spelen bij de opvang van regenwater en verkoeling geven bij hitte in de zomer.”

Sluispark

Sluispark

Het Sluispark vormt als het ware de groene rand van het eiland. Hier vind je de dijken, verschillende routes en de imposante Oranjesluizen. Ga heerlijk wandelen bij het water van het IJ en voel de wind in je haren.

Entreegebied

Entreegebied

Het zuidelijke entreegebied, op de kruising van belangrijke fietsroutes en nabij de IJtramhalte vormt de verbinding met de rest van het eiland. Door een park op het dak van de Piet Heintunnel wordt de Sluisbuurt in de toekomst verbonden met de westelijke Baaibuurt.